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Lou tian de coucourdo
Uno recèto d’autouno… lou tian de coucourdo
(Emé un rèsto de roustit e uno coucourdo « butternut »)
Pèr la purèio :
1 - faire couire di tartiflo dins d’aigo
2 - dins uno sartan o un’oulo, faire roussi emé d’òli d’óulivo uno cebo chapla fin e uno veno d’aiet. Apoundre li moussèu de coucourdo e faire couire
3 - Mescla e escracha en purèio li tartiflo e l’alestimen de coucourdo
4 - apoundre crèmo fresco, sau, pebre o « Espelette », juvert chapla
Pèr lou chaplun de viando :
chapla lou rèsto de roustit
dins uno sartan faire roussi un pau de cebo, apoundre lou chaplun, assaboura e faire un pau couire
Dins un tian, metre uno coucho de purèio pièi uno de chaplun de viando e encaro uno de purèio. Saupica de froumage raspa e metre au four pèr roustina.
Une recette d’automne… le hachis parmentier de courge
(Avec un reste de rôti et de la courge butternut)
Pour la purée :
1 - faire cuire des pommes de terre à l’eau
2 - dans une poêle ou une marmite, faire revenir un oignon haché fin et une gousse d’ail. Ajouter les morceaux de courge et faire cuire
3 - mélanger et écraser en purée les pommes de terre et la préparation de courge
4 - ajouter crème fraiche, sel, poivre ou « Espelette », persil haché
Pour le hachis de viande :
Hacher le reste de rôti
Dans une poêle faire revenir un peu d’oignon, ajouter le hachis de viande, assaisonner et faire un peu cuire
Dans un plat, mettre une couche de purée puis une de hachis de viande e encore une couche de purée. Saupoudrer de fromage râpé et mettre au four pour gratiner.
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